Трамп обсудит с прем'єр-міністр Японії майбутню зустріч з лідером Північної Кореї

28 березня 13:15

Крім підготовки зустрічі з Кім Чен Ином лідери Японії та США обговорять економічні питання

 

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом 18 квітня, щоб обговорити заплановану зустріч між лідерами Північної Кореї і США, повідомляє Reuters з посиланням на представника правлячої Ліберально-демократичної партії Японії.

"Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе завершує доопрацювання деталей для зустрічі на високому рівні з президентом США Дональдом Трампом 18 квітня, щоб обговорити подальшу стратегію перед запропонованою зустріччю між лідерами Північної Кореї і США", - йдеться в повідомленні.

За інформацією джерела, зустріч відбудеться у Флориді в резиденції американського лідера в Мар-а-Лаго.

Як передбачається, японський прем'єр також попросить Трампа скасувати для Японії американські тарифи на сталь і алюміній. Абе, виступаючи в парламентському комітеті, сказав, що японська сталь допомагає зробити продукцію автовиробників США більш конкурентоспроможною і дешевшою для американських споживачів.

У свою чергу міністр фінансів Таро Асо підтримав прем'єра і сказав, що частина відповідальності за дисбаланс у торгівлі лежить на США.

Кім Чен Ин розповів, за яких умов КНДР проведе денуклеаризацію. Північнокорейський лідер також підтвердив готовність зустрітися з президентом США Дональдом Трампом.

16 березня міністр закордонних справ КНДР Рі Ен Хоприбув з дводенним візитом до Швеції, щоб підготувати фундамент для переговорів американського президента Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Президент США Дональд Трамп погодився на пропозицію лідера КНДР Кім Чен Ина провести зустріч, однак не повідомив про точну дату.

Раніше Північна Корея погодилася ввести мораторій на випробування ядерної зброї і ракет, якщо Сполучені Штати почнуть з ними переговори. Також КНДР спочатку чекає, що будуть усунені військові погрози у відношенні країни, і вона отримає гарантії безпеки.