Трамп не впевнений, що настав час напасти на Іран – Washington Post

16 травня 14:07

Глава Білого дому надає перевагу дипломатичному підходу у врегулюванні напруженості.

 

Президент США Дональд Трамп розчарований деякими зі своїх головних радників, які, на його думку, можуть спровокувати Сполучені Штати на військову конфронтацію з Іраном і підірвати його давнє зобов'язання відмовитися від дорогих закордонних воєн, пише в четвер газета The Washington Post.

Автори підкреслюють, що Трамп надає перевагу дипломатичному підходу у врегулюванні напруженості і хоче обговорювати справу з лідерами Ірану.

Тиждень тому і на вихідних Трампу не сподобалося те, що він вважає військовим плануванням, "яке випереджає його власне мислення".

Перед цим Сполучені Штати у відповідь на наміри Ірану почали нарощувати своє військове угруповання у Перській затоці. У Катарі приземлилася ескадрилья бомбардувальників, у затоку увійшли авіаносець і десантний корабель ВМС США.

Раніше бригадний генерал збройних сил Ірану Хосейн Саламі, командувач Корпусом вартових ісламської революції заявив, що Іран завдасть Сполученим Штатам Америки "удару в голову", якщо Вашингтон ризикне зробити якісь силові дії проти Тегерана.