Трамп не може перестати говорити про Байдена – NYT

15 травня 11:44

Глава Білого дому хоче виставити віце-президента Обами представником політичних динозаврів, які мало на що здатні.

 

Оскільки президент Трамп з усіх сил намагається пояснити складність переговорів щодо торговельної угоди з Китаєм, він взяв на озброєння ще один аргумент - президент-демократ погодився б лише на гіршу угоду з Піднебесною. Але це не просто президент-демократ, пишуть Джонатан Мартін і Меггі Хаберман в газеті The New York Times.

"Китай мріє, щоб сонний Джо Байден або хто-небудь інший був обраний до 2020 року", - написав Трамп в неділю в Twitter. "Вони люблять грабувати Америку!"

До вечора понеділка Байден у своїй першій поїздці до Нью-Гемпширу в якості кандидата в президенти відповідав Трампу, критикуючи загрози і лестощі, які президент адресує Китаю. "Він все робить неправильно, багато бравади, жодних дій", - заявив журналістам колишній віце-президент.

Це саме той бій, який подобається Байдену: зіткнення віч-на-віч з чинним президентом щодо питання, яке звеличує Байдена в ролі державного діяча набагато вище всіх інших кандидатів від демократів, пишуть автори.

"Для радників Трампа це був ще один приклад нездатності президента чинити опір пропозицією того, що рівносильно внеску демократа, який, згідно з їх власним опитуванням, може перемогти їх наступного року", - йдеться в статті NYT.

Наголошується, що Трамп все ж сказав своїм радникам, що здатний виставити політичного ветерана Байдена в ролі застарілого політичного класу так само, як він зробив це з Гілларі Клінтон.

Байден втретє балотується в президенти США. Вперше демократ став кандидатом на президентських виборах в 1988 році, але відкликав свою кандидатуру з виборів через три місяці після початку кампанії. У 2008 році він знову став боротися за своє висунення від Демократичної партії, однак потім зняв свою кандидатуру з праймеріз. Потім Обама вибрав Байдена в якості кандидата на пост віце-президента. У парі з Обамою Байден двічі займав пост віце-президента - з 2009 по 2017 рік.

Останнє соціологічне опитування показало, що колишнього віце-президента США Джо Байдена перед праймеріз підтримують 36% виборців Демократичної партії і він випереджає свого найближчого конкурента по партії сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса на 14%.