Трамп хоче виграти вибори президента на темі расизму – New York Times

18 липня 11:24

Його прихильники поділяють ці погляди.

 

Передвиборний мітинг в Північній Кароліні став останньою ознакою того, що президент США Дональд Трамп сподівається виграти другий президентський термін, граючи на теми расової та націоналістичної спрямованості, які шокують багатьох американців, але, здається, лише радують його найпалкіших прихильників, пише газета The New York Times.

Автор зазначає, що Трамп з радістю подвоїв свої попередні заклики до чотирьох конгресвуман-демократок Ільхан Омар, Александрії Окасіо-Кортез, Рашиді Тлаїб і Аянні Преслі - "повернутися" до своїх країн походження, хоча всі, крім однієї, народилися в Сполучених Штатах і всі четверо є громадянками.

Це не залишило сумнівів у тому, що він не злякався категоричного засудження його висловлювань як расистських, включаючи голосування у вівторок у Палаті представників, яка засудила його расистські заяви.

Раніше видання Axios з посиланням на свої джерела в команді Трампа повідомило про те, що глава Білого дому обрав расизм ядром своєї кампанії з переобрання на пост президента США в 2020 році.

Нагадаємо, 14 липня Трамп опублікував серію твітів, у яких заявив, що деякі представниці прогресивних демократів повинні покинути США і повернутися у "розбиті і заражені злочинністю місця, звідки вони приїхали", оскільки не їм навчати "могутню націю" американців державного управління.

Трампа звинувачують у расизмі, оскільки до числа лідерів так званого прогресивного крила Демократичної партії належать нещодавно обрані до Конгресу представниці етнічних, расових або релігійних меншин, зокрема Александрія Окасіо-Кортез, Рашида Тлаїб та Ільхан Омар. При цьому Трамп у своїх твітах не назвав конкретних імен. Окасіо-Кортез, як і її батько, народилася у Нью-Йорку, її мати родом з Пуерто-Ріко (асоційована з США держава). Ільхан Омар народилася в Сомалі. Рашида Тлаїб народилася у штаті Мічіган у сім'ї палестинських емігрантів.