Трамп хоче прискорити страту

27 жовтня 22:38

Американський президент прокоментував стрілянину в синагозі в Піттсбурзі.

 

Президент США Дональд Трамп, виступаючи в місті Індіанополісі, прокоментував стрілянину в синагозі в Піттсбурзі, де загинуло 11 осіб.

За словами Трампа, необхідно посилити законодавство і прискорити страту. Так як на сьогодні злочинці знаходяться в камерах смертників в очікуванні вироку роками.

"Ми повинні зміцнити наше законодавство в питанні смертної кари", - заявив Трамп - "Коли люди таке роблять, вони повинні каратися стратою ... Треба повернутися до широкого застосування смертної кари", - підкреслив Трамп, передає VOX.

За словами Трампа, наслідків трагедії можна було б уникнути, якби всередині синагоги була охорона.

Повідомляється, що стрілок затриманий. Встановлено його особу. Ним виявився 46-річний Роберт Бауерс (Robert Bowers). Записи у соцмережах вказують на його неонацистські погляди, ненависть до євреїв. Бауерс також критикував президента США Дональда Трампа, який, на його думку, "контролюється євреями".

Читайте також: Трамп пообіцяв швидке і невідворотне правосуддя розсилачам бомб в США - ЗМІ

Нагадаємо, що стрілянина в синагозі стала другим за тиждень викликом для Трампа. Раніше у Флориді затримали 56-річного Цезаря Сайока. Його підозрюють в розсилці як мінімум 12 потенційно небезпечних посилок, які отримали американські політики та публічні особи, а також телеканал CNN. Сайока раніше заарештовували за крадіжки, сімейне насильство і публічні погрози. У затриманого немає постійної роботи, і він є гарячим шанувальником президента США Дональда Трампа.