Трамп хоче почати розслідування проти спецпрокурора Мюллера і Гілларі Клингтон

15 квiтня 15:29

Глава Білого дому звинуватив демократів і особисто Гілларі Клінтон у початку розслідування можливої змови Трампа з РФ.

 

Президент США Дональд Трамп закликав почати розслідування проти тих, хто розслідував справу про втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році і можливі зв'язки передвиборного штабу Трампа з офіційною владою в РФ.

"[Спецпрокурор Роберт] Мюллер і генеральний прокурор, грунтуючись на висновках Мюллера, вже постановили: "Немає змови, немає перешкод". Це були злочини, скоєні Гілларі [Клінтон], Національним демократичним комітетом, продажними поліцейськими та іншими! Розслідуйте [діяльність тих,] хто розслідував", - написав Трамп в понеділок в Twitter.

24 березня генпрокурор США Вільям Бар спрямував Конгресу листа, у якому написав, що в ході розслідування російського втручання у вибори президента США в 2016 році команда спецпрокурора Роберта Мюллера не зібрала достатньої кількості беззаперечних доказів свідомої змови Дональда Трампа та його команди з росіянами. Також Мюллер не зміг довести, що Трамп перешкоджав розслідуванню.

Роберт Мюллер з 2017 року вів розслідування, яке було покликане з'ясувати, чи можна говорити про російське втручання до американських виборів у 2016 році. Серед іншого, перед ним стояло завдання з'ясувати, чи була змова між штабом Трампа та Росією, у зв'язку з чим Мюллер притягнув до відповідальності багатьох людей із близького кола президента Дональда Трампа. Колишнього главу виборчого штабу Трампа та політтехнолога засудженого екс-президента України Януковича Пола Манафорта засудили до 7,5 років тюремного ув'язнення. Крім президента-втікача Януковича, клієнтами Манафорта були Рінат Ахметов, Борис Колесніков, Андрій Клюєв і Сергій Тігіпко. На своїх українських клієнтах Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів, а задекларував лише 14. Також різні звинувачення були висунуті ще 33 пов'язаним з штабом Дональда Трампа людям.