Трамп говорить про введення тарифів на ввезення нафти в США

05 квiтня 01:55

Президент США обіцяє зробити все можливе для захисту національної енергетики.

 

Президент США Дональд Трамп допустив, що на ввезення нафти від іноземних видобувачів можуть бути введені тарифи, щоб підтримати національний сектор видобутку енергоносіїв, повідомляє Reuters.

"Якщо мені доведеться встановлювати тарифи на нафту з-за кордону або якщо я зможу що завгодно зробити для захисту наших наших десятків тисяч працівників енергетики та наших великих компаній, я зроблю все, що маю зробити", - сказав Трамп, виступаючи на брифінгу перед журналістами.

Президент Трамп заговорив про встановлення тарифів на імпорт нафти після зустрічі з керівниками провідних нафтовидобувних компаній країни, які звернулися до президента на тлі триваючого зниження попиту. У спілкуванні з енергетиками Трамп сказав, що тарифи - інструмент регулювання, який можна використовувати, хоча поки він цього не планує.

Зниження цін на нафту і падіння попиту в результаті економічних проблем, викликаних пандемією коронавірусу, викликає стурбованість великих країн-постачальників, які намагаються домовитися про обмеження видобутку. Однак, США скорочувати видобуток відмовилися Росія і Саудівська Аравія не можуть домовитися.