Трамп допустив відставку очільника Пентагону Джеймса Меттіса

15 жовтня 01:30

Президент зауважив, що незважаючи на добрі стосунки між ним і міністром оборони, той все-таки дотримується опозиційних поглядів.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає можливою відставку міністра оборони Сполучених Штатів Джеймса Меттіса; американський лідер відповів таким чином на запитання, поставлене йому журналістом американського телеканалу CBS, передає УНІАН.

Журналіст поставив Трампу питання, чи не збирається Меттіс, щодо якого із завидною періодичністю проскакують чутки про відставку, справді покинути свою посаду.

"Я не знаю... Він мені цього не казав. У нас чудові стосунки, ми обідали два дні тому. Але, може, він і піде", - сказав Трамп.

При цьому Трамп зазначив, що незважаючи на всі добрі стосунки між ним і очільником Пентагону той "у деякому роді демократ", тобто дотримується опозиційних поглядів.

"Він може піти. Я маю на увазі, що в якийсь момент всі йдуть. Всі люди йдуть. Це Вашингтон", - додав Трамп.

Періодично у ЗМІ та політикумі США починають циркулювати чутки, що незабаром Меттіс піде у відставку. Втім, міністр оборони США умудряється триматися на плаву і з жартами спростовує подібні розмови, стверджуючи, що вже його-то Трамп у відставку точно поки не відправить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість звільнення Джеймса Меттіса з посади міністра оборони і заміни його на більш лояльну людину після виборів у Конгрес восени. Між президентом і головою Пентагону існують серйозні розбіжності з низки питань. Крім того, Трамп роздратований тим, що Меттіс відмовляється публічно підтримувати всі ініціативи президенти і хвалити його. До таких висновків автори публікації прийшли після інтерв'ю з більш ніж десятьма співробітниками президентської адміністрації за останні шість тижнів.