Трамп чекає від The New York Times вибачення на колінах

23 квiтня 19:34

Президент США вважає, що співробітники газети мають просити вибачення за критичні публікації на його адресу.

 

Президент США Дональд Трамп вважає, що співробітники газети The New York Times повинні встати перед ним на коліна і просити вибачення за критичні публікації на його адресу. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter. Трамп поцікавився, чи вибачиться перед ним видання, як це вже було після виборів в 2016 році.

Найімовірніше, президента США розлютила колонка Пола Кругмана "Велике республіканське зречення", яка вийшла 22 квітня. Матеріал Пола Кругмана розміщений у розділі "Думка фахівця" (Opinion). Автор критикує Республіканську партію і апелює до звіту розслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори президента в 2016 році.

"Отже, всі "фальшиві новини" були правдивими. Ворожа іноземна влада втручалася у президентські вибори, сподіваючись встановити Дональда Трампа в Білому домі. Кампанія Трампа знала про це втручання і вітала його. І Трамп спробував заблокувати будь-яке розслідування інциденту", - написав Пол Кругман.

На це Трамп у Twitter відповів: "Пол Кругман і фейкові New York Times втратили всі довіру, яку мали, через його фальшивий і дуже неточний матеріал про мене". Трамп обізвав колумніста "тупим", оскільки той писав, що "ринок обвалиться, але він навпаки зростає".

Згодом Трамп написав ще один твіт: "Цікаво, чи буде New York Times просити у мене вибачення, як вони робили це після виборів 2016 року. Але це повинні бути значно більш серйозні вибачення. Зараз вони повинні впасти на коліна й просити вибачення. Вони справжні вороги людей", - підкреслив він.

Трамп регулярно називає "фейковими новинами" видання, які його критикують. У 2018 році він навіть визначив лауреатів своєї "Премії фейкових новин". Тоді "перше місце" він присудив саме колумністу Полу Кругману, який після обрання Дональда Трампа президентом прогнозував, що "ринки ніколи не відновляться".

У Мін'юсті США в четвер опублікували відредаговану версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер прийшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає. Детальніше про висновки розслідування Мюллера читайте в матеріалі DT.UA "Звіт Мюллера щодо "Раша-гейту": головне".