Трамп анонсував безвіз для поляків

13 червня 16:14

Рішення про можливе скасування віз для поляків, ймовірно, буде прийняте протягом 90 днів.

 

Представники США і Польщі 12 червня підписали угоду, яка є важливим кроком на шляху Польщі до безвізового режиму. Про це повідомляє "Польське радіо".

Договір про посилення співробітництва у сфері запобігання та боротьби зі злочинністю підписали заступник міністра внутрішніх справ Польщі Кшиштоф Козловський і заступник міністра внутрішніх справ США Девід Пескоке.

Президент США Дональд Трамп сказав, що Польща відповідає все більшій кількості критеріїв, необхідних для приєднання до програми безвізового режиму Visa Waiver.

Трамп також відповів на питання польського журналіста, чи оголосять рішення про скасування віз під час потенційного візиту Трампа до Польщі у вересні.

"Я думаю, що це чудова ідея, дякую за цю пропозицію. Ми рухаємося вперед, хоча це складний процес. Ми запрошуємо приєднатися до цієї програми невелику кількість країн, але Польща - одна з них. Думаю, що, ймовірно, ми приймемо рішення в найближчі 90 днів", - заявив глава Білого дому.

Польський президент Анджей Дуда розраховує на позитивне вирішення цього питання: "Я з оптимізмом підходжу до цього питання, тому що, на мою думку, це перша американська адміністрація, яка так серйозно і комплексно підійшла до цієї проблеми. Я глибоко переконаний, що згідно з американським законодавством, виконуючи всі необхідні вимоги, незабаром буде можливе скасування віз для поляків, але в будь-якому випадку перед закінченням першого терміну правління президента Дональда Трампа", - підкреслив він.

Visa Waiver Program поширюється на 38 країн і територій, серед яких переважно країни Західної Європи, а також Японія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія, Чилі.