Трамп 12 разів на день робить "брехливі заяви", – The Washington Post

15 червня 02:28

Трампа звинуватили у "брехні про досягнення", нападках на опонентів та суперечливих заявах.

 

З моменту своєї інавгурації у січні 2017 року президент США Дональд Трамп "говорив неправду" близько 11 тисяч разів, або у середньому 12 разів на день, стверджують журналісти американського видання The Washington Post.

Видання заявляє, що нібито левова частка "брехливих заяв" Трампа відноситься до міграційної політики і південноамериканських країн, у тому числі Мексиці. Російське втручання в американські вибори 2016 року становить близько 10% "брехні" Трампа.

Газетярі заявляють, що Трамп "брехав з приводу своїх досягнень" – журналісти стверджують, що реформування податкової системи і рішення проблеми КНДР відносяться до "брехливих заяв" американського президента. Звинувачують Трампа також у нападках на політичних опонентів – так, президент США віддячив своїй суперниці на виборах, екс-держсекретарю Хілларі Клінтон, тією ж монетою – звинувативши її у змові з російською владою (так само, як вона свого часу звинувачувала самого Трампа), що, на думку газетярів, є неправдою.

Також Трампу поставили в провину те, що він дуже часто робить заяви, які в корені суперечать як його політиці загалом, так і конкретним діям.

Останнім часом Трампу знову погрожують імпічментом його вороги-демократи. Однак спікер контрольованої демократами Палати представників Ненсі Пелосі продовжує відстоювати свою позицію в тому, що не варто починати таку процедуру.

П'ятеро членів керівної групи Пелосі - четверо з яких також входять до складу судового комітету Палати представників з юрисдикцією щодо імпічменту, - наполягали на тому, щоб Пелосі дозволила колегії почати розслідування. Вони стверджують, що це допоможе слідчим отримати документи та свідчення Трампа, які сам президента заблокував.

Кілька осіб з команди Пелосі, у тому числі з команди керівників, намагалися змінити її позицію щодо імпічменту.

Низка представників демократів висловилися про можливість обговорення процедури імпічменту проти Трампа. Першою запропонувала обговорити імпічмент Трампа сенатор від штату Массачусетс Елізабет Уоррен. Також неодноразово до цього закликала член Палати представників Олександрія Окасіо-Кортес.