Торговельна війна: Трамп відклав мита на китайські товари "через різдвяні покупки"

13 серпня 19:29

Мита мали набути чинності з вересня.

 

Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, що його адміністрація вирішила відкласти запровадження 10-відсоткового мита на деякі види китайського імпорту до середини грудня, щоб не нашкодити покупцям зі Сполучених Штатів перед різдвяними канікулами, передає агентство Reuters.

"Ми робимо це для різдвяного сезону", щоб уникнути негативного впливу на американських покупців, Трамп заявив журналістам у Нью-Джерсі.

Сьогодні Адміністрація Трампа до 15 грудня відклала 10-процентні мита на низку китайських товарів, включаючи ноутбуки та мобільні телефони. Мита повинні були набути чинності в наступному місяці.

Торговельна війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака ""Холодна" війна з "гарячими" зіткненнями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".