Time оголосив короткий список претендентів на цьогорічну номінацію "Людина року"

07 грудня 07:00

В список з 11 імен увійшли в основному політики.

 

До короткого списку людей, які за версією Time добре чи погано, але впливали на заголовки газет у всьому світі і можуть претендувати на звання "Людина року", вже мало не традиційно увійшов президент Росії Володимир Путін. Його обличчя вже кілька разів опинялося на обкладинці відомого журналу. Цього разу його кандидатуру розглядають через російську авантюру в Сирії і спроби втручатися у процес виборів в США.

Також серед фіналістів опинився і мільярдер Дональд Трамп, який стане 45-м президентом США. Його перемога, на думку журналу, з багатьох точок зору безпрецедентна для американської політики.

Суперниця Трампа на виборах і кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон теж претендує на звання "Людина року" від Time, оскільки стала першою жінкою в історії США, яка стала головним кандидатом в президенти від однієї з двох основних партій.

Крім того, президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган опинився в списку "фіналістів" через те, що потрапив у заголовки світових ЗМІ, почавши жорсткі чистки після невдалого перевороту. Лідер британської партії UKIP Найджел Фарадж теж може виявитися на обкладинці журналу цього року за свою роль у Brexit.

Також в короткий список Time потрапили олімпійський чемпіон Саймон Байлс, вчені-розробники технології редагування ДНК, співачка Бейонсе, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який провів не вдалу валютну реформу, і Марк Цукерберг, який оголосив "війну" несправжнім новинам і містифікаціям у соціальній мережі.

Нагадаємо, що минулого року голова МВФ Крістін Лагард посунула Путіна на обкладинці Time як найвпливовіший лідер. Видання пояснює, що рішення фонду впливають на життя мільйонів людей. Тому людина, яка стоїть на чолі МВФ повинна бути міцним і ефективним лідером.