Тіллерсон розчарований реакцією Росії на ракетні удари США по Сирії

08 квiтня 09:57

За словами держсекретаря США, це свідчить про підтримку Кремлем режиму Асада.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив про своє розчарування реакцією влади Росії на ракетний удар з кораблів ВМС СШАпо сирійській авіабазі в провінції Хомс, повідомили в прес-службі Білого дому.

"Я розчарований цією відповіддю росіян, так як це свідчить про триваючу підтримки ними режиму Асада", - сказав Тіллерсон.

Раніше повідомлялося, що військові США запустили 59 ракет по військовій базі урядових військ в Сирії, в районі провінції Хомс. Ракетний удар є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Нагадаємо, 4 квітня в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія провела атаки за допомогою газу, які призвели до смерті близько 100 осіб. Близько 400 людей отримали поранення, зокрема хімічні опіки очей та дихальних шляхів. Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якого раніше публічно відмовилася.

Детальніше про американський ракетний удар по сирійській авіабазі читайте в матеріалі "Ракетний удар з кораблів ВМС США по Сирії: хроніка".

Читайте про політичні наслідки американської акції в Сирії у статті Олексія Коваля "Трамп пориває з доктриною невтручання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".