Тереза Мей звернулася до населення Великобританії після теракту в Лондоні

23 березня 01:28

В Лондоні не будуть змінювати рівень терористичної загрози після нападу.

 

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей виступила з промовою після теракту в центрі Лондона.

Вона повідомила, що нападник був один. Він направив свій автомобіль на пішоходів, які прогулювалися по Вестмінстерського мосту, убивши двох людей і поранивши багато людей, включаючи трьох поліцейських. Після цього нападник, озброєний ножем, попрямував до парламенту, де його застрелили поліцейські. Один офіцер поліції був убитий.

Мей підкреслила, що будівля парламенту є мішенню для тих, хто заперечує "цінності демократії, свободи, прав людини і верховенства закону".

"Завтра парламент збереться як зазвичай. Лондонці та люди з усього світу, які приїжджають сюди, будуть сідати на поїзди, залишати готелі, будуть ходити по вулицях, займатися своїми справами. І ми всі будемо рухатися вперед разом, ніколи не піддамося терору, і ніколи не дозволимо голосам ненависті і зла розділити нас", - сказала вона.

За її словами, рівень терористичної загрози Сполученого Королівства є високим, і найближчим часом він не зміниться.

Нагадаємо, 22 березня біля будівлі британського Парламенту в Лондоні поліція відкрила вогонь по терористові після того, як він на автомобілі скоїв наїзд на групу пішоходів на Вестмінстерському мосту. Раніше повідомлялося, що були вбиті чотири людини, десятки отримали поранення. У поліції назвали атаку терактом. Нападник був застрелений поліцейськими. Робота парламенту припинена.