Тереза Мей призначить жінок на ключові посади в новому уряді Британії – The Guardian

13 липня 14:36

Міністр закордонних справ Філіп Хамонд має шанси лишитися в уряді, щоправда на іншій посаді.

 

Новий прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей збирається сформувати гендерно збалансований уряд, призначивши на важливі посади жінок-депутатів від Консервативної партії.

Про це повідомляє The Guardian, нагадуючи, що сьогодні Мей, яка до цього часу була міністром внутрішніх справ, офіційно поселиться в резиденції прем'єр-міністра після зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ.

Видання пише, що в новий уряд, швидше за все, увійдуть міністр енергетики Амбер Рудд і міністр міжнародного розвитку Джастін Грінг.

"Саме Тереза почала кампанію на підтримку обрання більшої кількості жінок на роботу в парламент, і вона завжди вірила, що в уряді також на ключових позиціях повинні працювати жінки", - сказав прес-секретар Мей.

У Вестмінстері також ходять чутки, що канцлера скарбниці Великобританії Джорджа Озборна може замінити теж жінка. Це буде перший такий випадок в історії королівства. Однак на цю посаду також розглядають кандидатури нинішнього міністра закордонних справ Філіпа Хаммонда і спікера палати общин Кріса Грейлінга.

Видання зауважує, що Кемерону вдалося добитися певного прогресу у формуванні гендерно збалансованої команди під час попередніх кадрових перестановок. В його уряді працювало сім жінок. На них припадала третина місць в уряді. Однак Мей планує піти ще далі. Вона розглядає можливість призначення на важливі міністерські посади Гаррієтт Болдвін, Маргот Джеймс і Карен Бредлі, які працювали з нею в міністерстві внутрішніх справ.

В понеділок Мей розкритикувала політику жорсткої економіки, яку провадив канцлер скарбниці Джордж Озборн, тож навряд чи він залишиться на посаді. Однак він може лишитися в уряді і очолити міністерство закордонних справ. Чиновники в Лондоні очікують, що Грейлінг може переміститися спікера нижньої палати парламенту на "цвинтар для кар'єри" - в міністерство внутрішніх справ, яке очолювала сама Мей. Загадкою лишається те, чи лишить вона міністра юстиції Майкла Гова на своєму місці, враховуючи численні конфлікти з ним в часи прем'єрства Кемерона.

Водночас вона, швидше за все, спробує об'єднати розколену референдумом Консервативну партію, віддавши кілька крісел прихильникам Brexit. Тож призначення можуть чекати екс-мер Лондона Борис Джонсон, колишній міністр оборони Ліам Фокс, міністр енергетики Андреа Лідсом і колишній секретар казначейства Пріті Пател.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив про свою відставку у зв'язку з рішенням більшості британців підтримати вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід їхньої ЄС проголосували51,9%(17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства – 48,1%. (16 141 241 громадян).