Таліби напали на службу безпеки Афганістану: загинули 126 осіб

21 сiчня 16:31

Близько 100 людей отримали поранення.

 

Щонайменше 126 співробітників служб безпеки Афганістану загинули в результаті атаки на кампус навчального центру сил Національного управління безпеки в провінції Вардак, повідомило агентство Reuters з посиланням на власні джерела в Міноборони країни.

"У нас є інформація, що 126 осіб загинули під час вибуху на військовому тренувальному центрі", - сказало джерело.

Наголошується, що близько 100 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Розвідувальне співтовариство SITE пише, що відповідальність за напад узяло на себе екстремістське угрупування "Талібан".

Таліби вчинили напад на базу, яка є центром підготовки для афганських збройних сил. За словами представника Міністерства внутрішніх справ Насрата Рахімі, спочатку біля військової бази підірвали автомобіль, начинений вибухівкою. Потім бойовики почали стріляти з різних видів стрілецької зброї. Рахімі додав, що під час перестрілки вбили двох бойовиків.

Раніше бойовики "Талібану" атакували пости безпеки на заході Афганістану в провінції Багдис, в результаті чого загинуло понад 20 осіб. За словами місцевих чиновників, під час нападу загинули 14 поліцейських і 10 проурядових ополченців. Ще дев'ять осіб отримали поранення. Крім того, в результаті атаки було вбито понад 15 бойовиків, ще 10 отримали поранення.