Світ народжується і вмирає повільно — дипломат

01 сiчня 08:28

Три фактори будуть важливі для підштовхування історії вперед - інфляція безпеки, вибухові технології і маніпуляція сприйняттям реальності.

 

Світ народжується і помирає повільно, часто непомітно, але завжди в муках і сумнівах тих, кому з волі історії доводиться опинитися в центрі цих історичних процесів. 2019-й не буде ані початком чогось нового, ані кінцем уже відомого. Він буде продовженням.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Кулеба, постійний представник України при Раді Європи. На його думку, три фактори будуть важливими для підштовхування історії вперед - інфляція безпеки, підривні технології та маніпуляція сприйняттям реальності.

"Інфляція безпеки - це знецінення норм, правил гри, що гарантують безпеку сторін. В умовах інфляції порушувати правила стає легше. При цьому інфляція не може набирати обертів в одному секторі безпеки і не даватися взнаки в іншому. Коли маховик запущено, то, зрештою, накриває всіх", - наголошує дипломат.

Детальніше про нові перспективи світу читайте в статті Дмитра Кулеби "Світовий перехід" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".