Супутниця Нємцова стверджує, що не бачила вбивцю

02 березня 14:55

Ключовий свідок у справі про вбивство російського політика розкрила подробиці трагічної ночі.

 

Супутниця покійного Бориса Нємцова, українка Анна Дурицька стверджує, що вона не бачила вбивцю, оскільки той підійшов ззаду.

В ефірі телеканалу "Дождь" вона розповіла, що близько 10 години вечора вони зустрілися з Нємцовим, який повертався з ефіру на радіо "Ехо Москви", в ресторані "Боско-кафе". Після вечері пара попрямувала додому до Нємцова. До моменту вбивства нічого підозрілого вона не помітила.

"Я не знаю, звідки підійшов вбивця. Я не бачила, тому що це відбувалося за моєю спиною", - стверджує дівчина.

"Обернувшись, я побачила тільки автомобіль білого кольору, але не бачила ні марки, ні номерів автомобіля, який поїхав. Я не бачила, як вбивця сідав в машину", - додає вона.

Після цього Дурицька подзвонила в поліцію, яка прибула на місце через 10 хвилин.

"Мене забрали відразу на допит. Допитували до ранку, не пам'ятаю де(...) Через деякий час, через кілька годин після початку допиту я попросила викликати адвоката та українського консула посольства", - розповіла вона.

Вона також стверджує, що ні в кого не було підстав вбивати політика на грунті ревнощів.

"Я не вважаю, що може бути така (причина - ред.)", - сказала Дурицька і додала, що ні їй, ні Нємцову не надходили погрози на цьому грунті.

Бориса Нємцова застрелили у ніч на 28 лютого на Великому Москворецком мосту. Слідчий комітет Росії розглядає кілька версій вбивства політика, не виключаючи ні політичних, ні побутових мотивів.