Суд Бангладешу виніс 16 смертних вироків за спалення школярки

24 жовтня 15:57

Всі 16 обвинувачених, у тому числі звільнений директор медресе і лідер "Ліги Авамі", були засуджені до смертної кари за вбивство учениці Фенійскої медресе.

 

Суд в Бангладеш засудив 16 осіб до смертної кари за вбивство 19-річної Нусрат Джахан Рафі, яка скаржилася в поліцію на сексуальні домагання з боку директора. Жорстоке вбивство, вчинене в містечку Фені в 160 км від столиці, повідомляє BBC.

У квітні ученицю релігійного медресе облили гасом і підпалили на даху школи. За кілька днів до цього вона написала заяву в поліцію, поскаржившись на домагання з боку директора.

Коли суддя оголосив вирок, деякі з обвинувачених розплакалися, в той час як інші кричали, що їм відмовили у правосудді. Адвокати підсудних кажуть, що подадуть апеляцію.

Серед засуджених - сам директор, дві однокласниці Нусрат і двоє місцевих керівників відділення правлячої партії.

Розслідування показало, що у змові з метою змусити Нусрат замовкнути брали участь однокласниці і ряд впливових людей з її міста. За даними слідства, директор школи віддав наказ убити Нусрат, поки перебував у в'язниці через звинувачення в домаганнях.

Як з'ясувалося, кілька поліцейських теж співпрацювали з цими людьми і допомагали їм, поширюючи неправдиві відомості про те, що Нусрат покінчила з собою, а не була вбита. Цих поліцейських не було на лаві підсудних.

Прем'єр-міністр публічно пообіцяв, що "ні один з винуватців не буде позбавлений від судового покарання".

Сім'я Нусрат знаходиться під захистом поліції, повідомляє місцева преса. У березні, коли їх дочка розповіла рідним про домагання директора школи, вони підтримали її рішення заявити в поліцію.

Родичі привітали вердикт суду і попросили привести вирок у виконання як можна швидше.

В Бангладеш страта здійснюється через повішення.