Стрілянина в Таїланді: поліція ліквідувала нападника, кількість жертв зростає

09 лютого 12:42

Під час спецоперації вбито поліцейського, ще двоє дістали поранення.

 

Поліція Таїланду ліквідувала військового Чакрапанта Томма, який розстріляв покупців і продавців торгового центру Terminal 21 у місті Накхонратчасіма, повідомляє російська служба BBC. Унаслідок стрілянини загинули 27 людей, ще 57 дістали поранення.

"Це безпрецедентний випадок для Таїланду, і я хочу, щоб це був останній такий випадок", - сказав прем'єр-міністр Прают Чан-Оча.

Говорячи про причини нападу, прем'єр повідомив: у молодшого офіцера був особистий конфлікт, пов'язаний із продажем будинку. Агенція Reuters із посиланням на офіційні джерела писала, що одним з учасників угоди був родич командира частини, в якій служив стрілець.

Томма був незадоволений угодою і вважав себе обдуреним шахраями. Командування сухопутних військ Таїланду проведе внутрішнє розслідування, щоб встановити причини трагедії і уникнути її повторення в майбутньому.

За даними ЗМІ, нападник був снайпером і поціновувачем зброї, він неодноразово вигравав змагання зі стрільби.

Увага! Відео містить сцени жорстокості та насильства.

Нагадаємо, 8 лютого молодший офіцер Чакрапант Томма відкрив вогонь у своїй військовій частині та застрелив трьох осіб, включно з командиром. Потім вкрав зброю, патрони і автомобіль, що належить частини.

Після цього Томма подався в місто, де відкрив стрілянину у буддистському храмі й торговому центрі Terminal 21. Стрілець вів трансляцію нападу в соціальній мережі Facebok, зараз його сторінка заблокована, а стрім вилучено.

Військові, поліція і спецслужби Таїланду провели спецоперацію і ліквідували з ТЦ кілька сотень людей. Сам Томма взяв заручників і забарикадувався в підвалі будівлі, він намагався втекти з місця злочину через чорний хід, але був ліквідований. Заручників стрільця звільнили, під час спецоперації загинув один поліцейський, ще двоє дістали поранення.