Стрілянина в мечетях Нової Зеландії: загинуло 40 осіб

15 березня 08:50

Прем'єр-міністр країни заявила, що це був теракт.

 

В новозеландському місті Крайстчерч невідомі відкрили стрілянину в двох мечетях, в результаті чого загинули щонайменше 40 осіб, ще як мінімум 20 - постраждали, передає The New Zealand Herald. Правоохоронці вже затримали чотирьох підозрюваних. Прем'єр-міністр Джасінда Ардерна назвала стрілянину терактом.

Зазначено, що озброєні люди увійшли в мечеть Лінвуд Масджид, де застрелили 10 осіб, і в мечеть Аль-Нур, де загинуло 30 осіб. Також щонайменше 20 осіб постраждали. На момент атаки, за словами свідків, у мечетях перебувало близько 300 та 200 осіб відповідно.

Ардрен заявила про те, що це "безпрецедентна" ситуація і назвале її терористичною атакою. Вона додала, що, очевидно, стрілянину планували протягом деякого часу. Правоохоронці затримали трьох чоловіків та жінку.

У Новій Зеландії рівень національної безпеки підняли з низького рівня до високого. У Крайстчерч перекинули більше правоохоронців.

Як повідомлялося, в бразильській школі в місті Сан-Паулу двоє озброєних чоловіків влаштували стрілянину, внаслідок якої загинули щонайменше 10 школярів, які перебували на перерві. Серед убитих також двоє шкільних вчителів. Близько 10 учнів отримали поранення.