Столтенберг розповів про порядок денний саміту НАТО

05 липня 00:25

Переговори з Росією відбудуться після закінчення саміту у Варшаві.

 

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг оголосив порядок саміту альянсу, який пройде у Варшаві 8-9 липня, повідомляється на сайті НАТО.

За його словами, учасники саміту приймуть рішення щодо зміцнення обороноздатності і засобів стримування, а також зміцнення стабільності за межами НАТО. Зокрема, лідери країн узгодять дислокацію міжнародних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

За словами генсека альянсу, заходи по зміцненню обороноздатності також включають в себе посилення міжнародної бригади НАТО в Румунії та удосконаленні кібербезпеки, цивільної оборони та здатності протистояти атакам балістичних ракет.

Столтенберг повідомив, що лідери країн НАТО схвалять розгортання літаків AWACS, які будуть надавати інформацію глобальної коаліції, яка веде боротьбу з ІДІЛ.

Генсек також додав, що незабаром після саміту у Варшаві, очікується зустріч представників альянсу і Росії.

"Рада Росія-НАТО відіграє важливу роль в якості форуму для діалогу та обміну інформацією, з метою зниження напруженості та підвищення передбачуваності", – сказав Столтенберг.

Читайте також: Міністр оборони Польщі розповів про завдання саміту НАТО у Варшаві

Нагадаємо, США і Україна мають намір скоординувати свої дії напередодні саміту НАТО у Варшаві, повідомив посол України у Вашингтоні Валерій Чалий. Він підкреслив, що наша країна може отримати до 50 млн. дол. на летальну зброю.

Раніше в Держдепі повідомили, що по дорозі до Варшави 7 липня Джон Керрі відвідає Київ.