Стартували найбільші з часів Холодної війни навчання НАТО

25 жовтня 11:48

У навчаннях візьмуть участь близько 50 тисяч військових з 31 країни, 250 літаків, 65 кораблів і до 10 тисяч авто.

 

В Норвегії стартували найбільші навчання НАТО з часів "Холодної війни". Метою навчань Trident Juncture є перевірка здатності НАТО відновити суверенітет союзника після акту збройної агресії. Ці вчення також перевірять і сертифікують Сили реагування НАТО на 2019 рік і повинні стати сигналом для Росії про те, що союзники готові діяти спільно і забезпечити захист Атлантики, розповіли в Північноатлантичному Альянсі.

"Trident Juncture направляє чіткі повідомлення нашим народам і будь-якому потенційному супротивникові: НАТО не шукає конфронтації, але ми готові захищати союзників від будь-якої загрози", - сказав генсек НАТО Йенс Столтенберг напередодні старту навчань.

У навчаннях візьмуть участь близько 50 тисяч військових з 31 країни НАТО і країн-партнерів, близько 250 літаків, 65 кораблів і до 10 тисяч автомобілів.

Trident Juncture пройде в центральній та східній Норвегії; прилеглих районах Північної Атлантики і Балтійського моря, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії та Швеції з 25 жовтня по 7 листопада.