США звинуватили Росію в організації хімічної атаки в Сирії

07 грудня 23:17

За даними Держдепартаменту, Росія допомагала Башару Асаду підірвати режим припинення вогню.

 

Державний департамент США заявив, що Росія причетна до інсценування режимом президента Сирії Башаром Асадом хімічної атаки в Сирії, щоб підірвати режим припинення вогню.

За словами офіційного представника Держдепу, в Алеппо мало місце застосування сльозогінного газу, а не хімічна атака, і США володіють інформацією про те, що російські і сирійські військові причетні до нападу з використанням речовини сльозоточивої дії, передає Reuters.

"Ми застерігаємо Росію і режим про неприпустимість втручання в передбачуване місце атаки і закликаємо їх забезпечити безпеку неупереджених, незалежних інспекторів, щоб відповідальні особи могли бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві Держдепартаменту.

Нагадаємо, в ніч з суботи, 24 листопада, три райони сирійського міста Алеппо, підконтрольного уряду диктатора Башара Асада, були обстріляні снарядами з отруйною речовиною. За даними сирійського державного агентства SANA, в результаті хімічної атаки постраждали 107 осіб.

7 квітня в результаті хімічної атаки в сирійському місті Дума загинули не менше 75 осіб, більше 1000 – постраждали. Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила використання хімзброї військами Асада в Думі. У заяві організації також наведено непідтверджені дані про загибель 70 осіб, які переховувалися від бомбардування в підвалах.