США звинуватили п'ятьох росіян і трьох сирійців в порушенні санкцій проти Сирії

13 червня 11:35

Звинувачення видвинуто проти співробітників російської компанії "Соврахт".

 

Міністерство юстиції США пред'явило п'ятьом росіянам і трьом сирійцям звинувачення в порушенні економічних санкцій проти Сирії і анексованого Криму, повідомила 12 червня прес-служба відомства.

У міністерстві заявили, що співробітникам російської судноплавної компанії "Совфрахт" Івану Окорокову, Іллі Логінову, Карену Степаняну, Олексію Конкову, Людмилі Шмельковій, представнику підприємства в Сирії Ясеру Насеру і інспекторам сирійського порту Баніяс Фаріду і Габріелю Битару інкримінують змову з метою порушення американського закону про санкції та з метою відмивання грошей.

Відзначається, що вони організовували незаконні поставки реактивного палива в Сирію. Згідно з обвинувальним висновком, для цього використовувалися судна російської компанії "Транспетрочарт", зокрема танкери "Язь" та "Мухалатка". В Сирію паливо поставляли через компанію Banias Refinery, яка належить сирійському режиму.

У червні 2016 року Управління з контролю за іноземними активами (підрозділ Мін'юсту США) заблокувало два транші на суму 2,6 мільйона доларів. Після цього "Софврахт" почав використовувати підставні компанії для доларових транзакцій.

Наголошується, що максимальне покарання за змову з метою порушення закону про санкцій санкцій – п'ять років тюремного ув'язнення, а за відмивання грошей – 20 років.

США неодноразово розширювали санкції проти Сирії. У квітні 2017 року в санкційний список потрапили більше 270 осіб, причетних до виготовлення зброї масового ураження для сирійського режиму.