США збільшують свою присутність на мексиканському кордоні до 15 тисяч військових

01 листопада 01:30

Зараз до кордонів вже почали перекидати матеріали для будівництва бетонних загороджень.

 

Сполучені Штати Америки збираються збільшити свою військову присутність на кордоні з Мексикою до 15 тисяч військовослужбовців у зв'язку з виходом до кордону ще одного каравану мігрантів; Трамп заявив про те, що "марш мігрантів" буде зупинено, повідомляє Reuters.

Зараз до кордонів вже почали перекидати матеріали для будівництва бетонних загороджень. Кількість задіяних в операції військових і інші деталі поки невідомі.

Раніше з Сальвадору до США попрямував другий караван мігрантів з Гватемали чисельністю 300 осіб. Маршрут мігрантів проходить через місто Ла-Ачадура на кордоні з Гватемалою і через Мексику. З числа першого каравану мігрантів близько 1,75 тисячі мігрантів попросили про надання їм притулку на території Мексики. Своїми основними мотивами учасники каравану називають прагнення втекти від насильства в центральноамериканській країні і забезпечити собі краще життя.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 25 жовтня заявив, що змушений залучити сили армії для припинення незаконних проникнень мігрантів на територію Штатів з боку Мексики; його заява прозвучала на тлі повідомлень про рух в США через територію Мексики колони мігрантів з кількох тисяч громадян латиноамериканських країн, які біжать від економічної кризи. Мова йшла про 800 військових, які повинні були надати допомогу в охороні кордону. Однак стало відомо, що США перекидають на кордон з Мексикою ще понад п'ять тисяч солдатів.