США збережуть санкції поки РФ не поверне Крим під контроль України - Тіллерсон

07 грудня 12:58

Те ж саме стосується і виведення російських військ з Донбасу.

 

Санкції США щодо РФ будуть діяти до тих пір, поки Москва не поверне контроль над окупованим Кримом Україні і не виведе війська з території Донбасу, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи в четвер на засіданні ОБСЄ у Відні.

"Пов'язані з Кримом санкції залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне Крим під повний контроль України", - сказав він.

Також він підкреслив важливість виведення російських військ з Донбасу.

"Що стосується Східної України, то ми підключаємося до наших європейських партнерів у підтримці санкцій до тих пір, поки Росія не виведе свої сили з Донбасу і не буде слідувати Мінським угодам", - додав держсекретар США.

Раніше він заявив про те, що НАТО не може мати нормальні відносини з Росією до тих пір, поки остання продовжує окупацію українського Донбасу. За його словами нормалізацію відносин НАТО - РФ залежить від припинення російської агресії в Україні.

Також розміщення миротворчого контингенту ООН в Донбасі є пріоритетом у політиці США щодо конфлікту на сході України, зазначив держсекретар США Рекс Тіллерсон після переговорів з союзниками по НАТО в Брюсселі.

Як повідомлялося, спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков планують провести наступну зустріч щодо варіантів резолюції щодо розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі на початку 2018 року.

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив про те, що Україна, США, Німеччина і Франція вже практично розробили спільний проект резолюції ООН щодо миротворців в Донбасі.

Як повідомлялося раніше, Курт Волкер висловив думку про те, що резолюція ООН щодо введення миротворців в Донбас може бути готова до кінця року.