США застерегли Росію від посилення військової присутності в Сирії

06 вересня 00:14

Голова держдепартаменту попередив, що подібні дії можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту в Сирії.

 

Держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим висловив стурбованість Вашингтона повідомленнями про розгортання найближчим часом російських військ в Сирії.

Про це повідомило американське зовнішньополітичне відомство.

"Подібні дії можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту в Сирії, загибелі ще більшої кількості невинних людей, а також до збільшення потоку біженців. Крім того, вони пов'язані з небезпекою конфронтації з чинною на території цієї країни міжнародною коаліцією, яка бореться проти терористичного угрупування "Ісламська держава", - зазначив американський політик.

Читайте також: Росія затягує розслідування РБ ООН хімічних атак в Сирії

Раніше повідомлялося, що США перевіряють інформацію про постачання Росією зброї в Сирію.

Крім того, видання The Times писало, що Кремль відправляє солдатів і зброю в Сирію, щоб захистити Асада. Видання також нагадує, що 20 серпня російський військовий корабель "Микола Фільченков" був сфотографований під час проходження через Босфорську протоку. На його борту було багато російської бронетехніки. Він, швидше за все, прямував в сирійський полрт Тартус. Це був перший випадок, коли російський військовий корабель відкрито плив через Стамбул зі зброєю на борту.

Також видання Washington Post повідомляло, що Росія, можливо, нарощує військову присутність в Сирії. 1 вересня Філія "Аль-Каїди" в Сирії "Фронт аль-Нусра" опублікував чотири фотографії, а яких зображений винищувач, що нагадує російський Су-34, і безпілотник виробництва РФ, які були помічені в сирійській провінції Ідліб.

Дана інформація надійшла через два дні після того, як ізраїльська газета YNET повідомляє про прибуття до Сирії російських ВПС і пілотів "найближчим часом" для нанесення авіаударів по бойовиках ІДІЛ і сирійським повстанцям, які загрожують режиму Асада.