США запровадили санкції проти російського банку через Венесуелу

11 березня 16:36

Банк пов'язаний з венесуельської нафтовою компанією.

 

Міністерство фінансів США запровадило обмежувальні заходи проти російського банку "Єврофінанс Моснарбанк" через ситуацію у Венесуелі, йдеться в оновленому списку санкцій, який стосується південноамериканської країни. У Мінфіні Сполучених Штатів в понеділок заявили про те, що фінустанова пов'язана з венесуельської нафтовою компанією PDVSA - PETROLEOS DE VENEZUELA, SA.

Мінфін запровадив санкції проти російського банку за спробу обійти санкції США стосовно венесуельської PDVSA.

"США продовжують вживати заходів проти тих, хто підтримує нелегітимний режим Мадуро і сприяє економічному краху і гуманітарній кризі у Венесуелі", - розповіли в Мінфіні США.

Раніше США запровадили санкції стосовно уряду Венесуели і закликали союзників заморозити активи нафтогазової компанії PDVSA, яка належить державі.

23 січня у Венесуелі з новою силою спалахнули масові акції протесту проти режиму Ніколаса Мадуро. За два тижні до цього пройшла інавгурація Мадуро на черговий президентський термін. На багатотисячному мітингу в Каракасі голова Національної Асамблеї Хуан Гуайдо приніс присягу тимчасового президента Венесуели.

США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів. Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Сітка" Мадуро" і "Голодні ігри Венесуели" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".