США запровадили нові санкції проти Венесуели

06 квiтня 12:53

За допомогою цих санкцій режим Ніколаса Мадуро хочуть позбавити підтримки з боку Куби.

 

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти 34 суден, які мають відношення до нафтогазової компанії Венесуели PDVSA, а також проти двох компаній, які постачають венесуельську нафту на Кубу. Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив про те, що за допомогою цих санкцій хочуть позбавити владу підтримки з боку Куби.

"Куба є силою, яка сприяє сповзанню Венесуели у кризу. Міністерство фінансів вживає заходів проти суден і структур, які транспортують нафту, і тим самим надають рятівну допомогу нелегітимному режиму Мадуро", - йдеться в заяві.

Мнучін зазначив, що Куба через нафтові угоди отримує вигоду від режиму Ніколаса Мадуро й тому продовжує його підтримувати.

Нагадаємо, що 29 січня Вашингтон заблокував усі активи державної нафтогазової компанії Венесуели PDVSA у США. Адміністрація Дональда Трампа заборонила американським компаніям вступати у фінансові транзакції з дочірньою компанією PDVSA Citgo, зареєстрованою в Техасі, до того моменту, поки вона залишається під контролем уряду Мадуро.

Детальніше про ситуацію у латиноамериканській країні читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".