США запропонували Туреччині альтернативу російських ЗРК С-400

13 квiтня 01:11

Вашингтон не рекомендує Туреччини купувати російські ЗРК С-400, і готовий запропонувати Туреччині їх альтернативу, сумісну зі стандартами НАТО.

 

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон не рекомендує Анкарі купувати російські зенітні ракетні комплекси С-400 і готовий запропонувати Туреччині їх альтернативу, голова Пентагону розповів про це на слуханнях у комітеті з питань озброєнь палати представників, повідомляє РІА Новини.

"Зараз відбувається те, що в один район привносяться несумісні системи протиракетної оборони. І це не найкращим чином відповідає інтересам НАТО", − зазначив Меттіс.

При цьому він підкреслив, що Вашингтон веде переговори з Анкарою і готовий надати їй системи, сумісні зі стандартами Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, 29 грудня 2017 року Туреччина і РФ підписали кредитну угоду в рамках угоди про постачання зенітно-ракетних комплексів С-400. Це перша країна НАТО, яка купує російську систему протиповітряної оборони. Сам контракт на поставку комплексів був укладений у вересні.

Вартість угоди по придбанню Туреччиною у РФ зенітно-ракетних комплексів С-400 становить 2,5 млрд доларів.

За словами глави російської держкорпорації "Ростех" Сергія Чемезова, мова йде про покупку чотирьох дивізіонів.

При цьому більша частина суми - 55% - буде покрита за рахунок російських кредитних коштів. Решта 45% Анкара виплатить у вигляді авансу

Перші постачання заплановані на березень 2020 року.