США запропонували Північній Кореї відновити ядерні переговори в грудні

15 листопада 02:08

У Північній Кореї поки не ухвалили рішення.

 

Північна Корея заявляє про те, що Сполучені Штати запропонували відновити ядерні переговори у грудні, коли вони наближаються до кінця року, встановленим північнокорейським лідером Кім Чен Ином для адміністрації Трампа, щоб запропонувати прийнятну операцію для порятунку дипломатії, передає AP.

Північнокорейський дипломат Кім Мен Гіл у четвер не сказав чітко, прийме Північ пропозицію США на переговори.

За його словами, Північна Корея не зацікавлена в переговорах, якщо вони націлені на те, щоб виграти час без обговорення рішень.

Переговори були зірвані після того, як лютневий саміт між Кім Чен Ином і президентом Дональдом Трампом у В'єтнамі зазнав краху. Американська сторона відкинула вимоги Північної Кореї про посилення санкцій в обмін на часткову передачу свого ядерного потенціалу.

Зазначимо, раніше рлава північнокорейської делегації Кім Менг Гіль заявив, що переговори зі США по денуклеаризації не виправдали очікувань.

3 жовтня КНДР в черговий раз випробувала балістичну ракету. КНДР запустила ракету на наступний день після заяви першого віце-міністра закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі про те, що Пхеньян і Вашингтон домовилися відновити переговори про денуклеаризацію на робочому рівні.