США закривають міжнародні офіси служби громадянства та імміграції в 21 країні світу

13 березня 04:55

Адміністрація Трампа наполягає на посилення імміграційного контролю в країні.

 

Адміністрація Трампа вирішила змінити правила імміграції в США. Відомство наполягає на посиленні імміграційного контролю в країні і на переході від імміграції на основі возз'єднання сім'ї до імміграції на основі заслуг.

В даний час адміністрація готується закрити всі міжнародні офіси служби громадянства та імміграції США в 21 країні, що може уповільнити процес обробки сімейних візових заяв, зарубіжного усиновлення та звернень про громадянство з боку військових.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на лист директора служби Френсіса Сіссни, передає Українська правда.

В електронному листі співробітникам він сказав, що працює над передачею обов'язків співробітників відомств їх колегам по всьому світу - у внутрішніх офісах, посольствах і консульствах, Державному департаменті.

Сіссна зазначив, що якщо Держдепартамент погодиться, агентство буде закривати свої міжнародні відділення на місцях в найближчі місяці "з метою максимізації кінцевих ресурсів агентства".

"Я вважаю, що таким чином ми краще використовуємо наші кошти для вирішення проблем в Сполучених Штатах, одночасно використовуючи існуючі ресурси Державного департаменту на посаді", - написав він.

Чиновники Міністерства внутрішньої безпеки говорять, що така позиція - це частина загальних зусиль, спрямованих на оптимізацію імміграційних операцій США.

Штат служби громадянства та імміграції США нараховує близько 240 людей в США та інших країнах світу.

Раніше Служба громадянства та імміграції США (USCIS) повністю і остаточно закрила московське представництво. Уточнюється, що це зроблено у зв'язку зі значним зниженням робочого навантаження. Останній день роботи офісу вже оголошено: 29 березня 2019 року, а 28 лютого було останнім днем прийому заявок.

Раніше6 лютого, у Білому домі заявили про підписання президентом меморандуму щодо створення Національного центру верифікації (NVC). Мета центру координуватння дій відповідних департаментів та агентств, що дозволить краще використовувати розвідувальну інформацію, а також інформацію від правоохоронних органів, для виявлення терористів, злочинців та інших тіньових діячів, які намагаються проникнути й залишитися в США.