США закликали Індію відмовитися від придбання у Росії С-400

22 червня 03:53

США останнім часом прагнуть розширити військову співпрацю з Індією, заявили в Держдепартаменті.

 

США настійно рекомендують Індії відмовитися від ідеї придбання у Росії самохідних зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" і більше не повертатися до цієї теми, заявив представник Державного департаменту США під час брифінгу, присвяченого майбутньому візиту державного секретаря Майка Помпео до Індії.

"У тому, що стосується С-400, то ми закликаємо всіх наших союзників і партнерів, у тому числі в Індії, не проводити транзакції з Росією, здатні привести до запровадження санкцій в рамках закону CAATSA", − заявив чиновник, коментуючи можливу угоду Москви і Делі.

Він також заявив, що США останнім часом прагнуть розширити військову співпрацю з Індією, що дає індійцям доступ до більш досконалого та якісного американського озброєння.

"Настав слушний час, щоб Індія задумалася про альтернативи", − натякнув чиновник.

5 жовтня 2018 року президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді підписали низку двосторонніх документів, один з яких про поставку п'яти полків зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф" на загальну суму близько п'яти мільярдів доларів. У цілому Росія повинна постачати системи Індії протягом п'яти років.

Наприкінці липня агентство Reuters повідомляло, що США відкрили шлях для Індії, який допоможе уникнути санкцій за купівлю продукції російського ОПК.