США є розсадником заперечення кліматичних змін – Guardian

08 травня 15:51

Лише третина американців вважає, що людина є основною причиною зміни клімату.

 

Згідно з новим опитуванням, у Сполучених Штатах частка тих, хто заперечує або сумнівається у зміні клімату вище, ніж де-небудь ще на планеті. Опитування, проведене у 23 країнах YouGov-Cambridge Globalism Project, показало, що тільки у Саудівській Аравії і Індонезії рівень заперечення того, що клімат на планеті змінюється вище, ніж у США, передає британська газета The Guardian.

В цілому 13% опитаних американців погодилися з тим, що клімат змінюється, "але людська діяльність не несе ніякої відповідальності", ще 5% сказали, що вони взагалі не вважають, що клімат змінюється.

Американці також з більшою ймовірністю, ніж люди в будь-якій іншій західній країні, сказали, що вони не знали, змінюється клімат або люди несуть відповідальність - цю позицію займають 13% опитаних.

Тим не менш, майже четверо з десяти заявили, що людська діяльність, принаймні, частково відповідальна за кліматичні зміни.

Ще третина відповіли, що вважають, що людська діяльність є основною причиною зміни клімату.

У минулому році кліматологи повідомили про те, що США вже відчувають серйозні і дорогі наслідки зміни клімату. У звіті ООН, опублікованому в жовтні, вчені погоджуються, що для того, щоб утримати потепління планети на рівні 1,5 градуса або менше, викиди вуглецю в атмосферу після 2020 року повинні різко скоротитися, і у нас є всього приблизно 12 років, щоб це зробити. Але як? Видання Vox до дня Землі підготувало список заходів, які допоможуть людству впоратися зі змінами клімату.