США ввели нові санкції проти РФ за "законом Магнітського"

16 травня 22:41

Санкції торкнуться осіб, причетних до вбивства Магнітського.

 

Міністерство фінансів США ввело санкції проти п'яти фізичних і однієї юридичної особи з РФ, які є фігурантами справи Магнітського. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Зокрема, санкції введені проти колишнього начальника виправної колонії №7 Сергія Коссієва, а також Геннадія Карлова, колишнього заступника командира батальйону "Північ" Руслана Геремеєва і Олени Трикули. В рамках "закону Магнітського", введені санкції проти спецзагону "Терек" Росгвардії (його база знаходиться в Чечні).

"Ми націлені на те, щоб притягнути до відповідальності винних у звірячих діях на території Росії, включаючи позасудові вбивства Бориса Нємцова і повсюдне насильство над ЛГБТ в Чечні", - заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму і фінансової розвідки Сігал Манделькер.

Наголошується, що Держдепартамент США опублікував щорічне подання Конгресу про дії уряду США щодо здійснення Закону Магнітського. В цілому під санкції згідно з "законом Магнітського" потрапили 55 осіб.

Сергій Магнітський був адвокатом і аудитором, який розкрив велику схему податкового шахрайства при проведенні аудиторської роботи для російської компанії Hermitage Capital Management. У листопаді 2008 року він був заарештований і затриманий російськими властями невдовзі після дачі показань у якості свідка в рамках скарги, поданої "Ермітаж Кепітал Менеджмент", в якій стверджувалося, що група співробітників МВС Росії була залучена до податкового шахрайства на 5,4 мільярда рублів (230 мільйонів доларів США) за участю трьох компаній, що належать Ермітажу, Riland, Parfenion і Makhaon.

За викриття цього шахрайства Магнітський піддався фізичному та психологічному тиску під час утримання під вартою, і 16 листопада 2009 року він помер у слідчому ізоляторі в Москві.