США викрили РФ у масових заворушеннях у Чилі

01 листопада 12:59

Чилійські чиновники поки не прокоментували ці висловлювання. Росія раніше казала, що не втручається у внутрішні справи інших країн.

 

Держдепартамент США побачив ознаки російського "впливу" на заворушення в Чилі, де протягом двох тижнів тривають протести, викликані соціальною нерівністю і зростанням вартості життя, повідомляє Reuters.

За словами високопоставленого представника Держдепартаменту, є "чіткі ознаки" того, що якісь люди користуються заворушеннями в Чилі в своїх інтересах і впливають на них з допомогою соцмереж і "троллінгу".

"Ми бачимо ознаки того, що Росія підтримує цей негативний хід дискусії", - зазначає чиновник.

Влада країни поки ніяк не коментують ці заяви. Росія раніше неодноразово казала, що не втручається у внутрішні справи інших країн.

Раніше Білий дім заявив, що президент США Дональд Трамп "засуджує спроби іноземних держав похитнути чилійські інститути, демократію і суспільство".

Нагадаємо, в Чилі 25 жовтня на чергову акцію протесту вийшли більше мільйона чоловік. Ця демонстрація стала наймасовішою в історії країни.Під час заворушень було вбито щонайменше 19 осіб. За даними місцевих правозахисників, 585 осіб отримали поранення, ще 2840 були арештовані.

Протести почалися після рішення влади підвищити ціну на проїзд у метро в Сантьяго, столиці Чилі. Це стало останньою краплею.