США відрізали "фабрику тролів" РФ від Інтернету у день виборів до Конгресу - Washington Post

27 лютого 02:30

Американські чиновники називають АІД спеціальним підрозділом Кремля, який займається кібератаками та дезінформацією в інтернеті.

 

Російська "фабрика тролів", відома, як "Агентство інтернет-досліджень", у день виборів до Конгресу США, 6 листопада 2018 року, позбавлена підключення до Інтернету, повідомило видання The Washington Post у вівторок, 26 лютого, передає "Голос Америки".

Ударом кіберкомандування США сумно відоме АІД у Санкт-Петербурзі виявилося позбавлене доступу у Всесвітню павутину, щоб завадити спробам впливу "тролів" на американських виборців.

Американські чиновники називають АІД спеціальним підрозділом Кремля, який займається кібератаками та дезінформацією в інтернеті. На АІД покладають відповідальність на втручання у вибори президента США у 2016 році.

6 листопада у Сполучених Штатах стартували проміжні вибори до Конгресу США, під час яких повністю переобрали Палату представників, а також 35 сенаторів зі 100. За попередніми даними, Демократична партія США вперше за вісім років повернула контроль над Палатою представників, а Республіканська партія зберегла перевагу в Сенаті.

Детальніше про проміжні вибори читайте в матеріалі DT.UA "Вибори в Конгрес США: головне".