США відправили до КНДР емісара для організації саміту Трампа та Кім Чен Ина

05 лютого 06:45

До компетенції високого посланця входить остаточне узгодження деталей нового саміту та обговорення прогресу у виконанні угод, досягнутих на попередній зустрічі.

 

Стівен Біган, спеціальний представник США з питань Північної Кореї, відправляється до Пхеньяну для переговорів з остаточної підготовки другого саміту президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина, йдеться у заяві Державного департаменту США, передає "Укрінформ".

"Спецпредставник США з питань Північної Кореї Стівен Біган 6 лютого відвідає Пхеньян для зустрічі зі своїм колегою з КНДР Кім Хок Чолем", - заявили у відомстві.

До компетенції високого посланця входить остаточне узгодження деталей нового саміту та обговорення прогресу у виконанні угод, досягнутих на попередній зустрічі у Сінгапурі, яка пройшла у червні 2018 року.

"Мова йде про повну денуклеаризацію КНДР, трансформацію відносин між США та Північною Кореєю і створення міцного миру на Корейському півострові", - зазначили у Держдепартаменті.

Раніше авторитетне видання Bloomberg повідомляло, що місцем проведення саміту США-КНДР може стати В'єтнам.

Нагадаємо, 18 січня після зустрічі Трампа і держсекретаря США Майка Помпео із заступником голови ЦК Трудової партії Північної Кореї Кім Йон Чхолем у Вашингтоні, Білий дім повідомив, що друга зустріч президента США з очільником КНДР має відбутися наприкінці лютого. Місце проведення саміту в Білому домі пообіцяли повідомити пізніше.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".