США відкликають своїх дипломатів з Куби через "акустичні атаки" - ЗМІ

30 вересня 00:38

Більше 20 співробітників посольства США на Кубі поскаржилися на погіршення стану здоров'я.

 

США відкликає більшість співробітників свого посольства Кубі, повідомили джерела в американському уряді.

Американська преса повідомляє про акустичних атаки на співробітників посольства. Про проблеми зі здоров'ям повідомили понад 20 дипломатів, передає BBC.

Крім того, повідомляється, що американським громадянам небажано відвідувати Кубу, так як американці зазнавали акустичним атак і готелях.

минулого тижня держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав, що рішення про те, чи закривати посольство США на Кубі, підлягає обговоренню.

Неофіційно американські дипломати говорять про те, що проти них було використано якийсь пристрій, здатне транслювати сильний звук, частота якого знаходиться за межами звичайного людиною діапазону.

Проте ніяких доказів цього поки надано не було.

В результаті цих таємничих звукових атак співробітники посольства відчували нудоту, запаморочення, у когось було зафіксовано легкий струс мозку. Деякі скаржилися на втрату слуху.

Крім співробітників американського посольства, постраждали два громадянина Канади.

Американські чиновники зазначають, що всім співробітникам посольства було наказано покинути посольство, там залишається тільки аварійний персонал.

В Гавані припинена видача американських віз на невизначений термін - до тих пір поки Куба не гарантує повну безпеку американських дипломатів.

Незважаючи на розслідування, яке ведеться спільно ФБР, федеральною поліцією Канади і кубинськими властями, пояснень відбуваються з кінця 2016 року акустичних атак знайдено не було.

Нагадаємо, що 19 вересня президент США Дональд Трамп назвав проведення реформ умовою скасування американських санкцій проти Куби.

"Ми не скасуємо санкції проти кубинського уряду, поки там не будуть проведені принципові реформи", – заявив Трамп під час виступу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.