США стурбовані збільшенням кількості російських винищувачів у Криму

22 грудня 01:25

Вашингтон бачить у цьому провокаційні дії Росії з мілітаризації півострова.

 

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість черговим збільшенням кількості російських винищувачів у окупованому Криму і розцінюють це, як провокаційні дії РФ, говориться в заяві виконуючого обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Маркиса, повідомляє "Голос Америки".

"США непокоять повідомлення, що Росія розміщує додаткові бойові винищувачі в Криму, ймовірно готуючись для ще однієї "провокації" України", - підкреслив Маркіс.

У заяві наголошується, що Росія проводить дезінформаційну кампанію, щоб виправдати мілітаризацію Криму.

Нагадаємо, 17 грудня з'явилася інформація, що Росія має намір перекинути до анексованого Криму більше десяти винищувачів на цьому тижні. Винищувачі Су-27СМ і Су-30М2 будуть перебазовані на аеродром "Бельбек" після завершення його реконструкції, повідомили в Міноборони РФ.

29 листопада Росія розмістила в Криму четвертий дивізіон С-400.Самохідний зенітний ракетний комплекс (система) С-400 "Тріумф" призначений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу, включаючи стратегічні бомбардувальники, балістичні і крилаті ракети, застосовується проти наземних об'єктів. Комплекс здатний перехоплювати цілі на дальності до 600 кілометрів, вражати їх на дальності до 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів.