США розширили санкції проти Росії за анексію Криму

08 листопада 21:26

У санкційний список потрапили дев'ять юридичних і троє фізичних осіб.

 

У санкційний список анонсованих раніше санкцій США проти Росії, потрапили три фізичних і дев'ять юридичних осіб. Про це повідомляється на сайті американського Мінфіну у четвер, 8 листопада. Повідомляється, що санкції розширені через анексію Криму і війну в Донбасі.

Зокрема, під санкції потрапив екс-підполковник СБУ, а нині працівник ФСБ Росії в анексованому Криму Сушко Андрій Володимирович; заступник міністра держбезпеки ЛНР" Басов Олександр Васильович; екс-головнокомандувач ракетних військ і артилерії РФ Зарицький Володимир Миколайович.

До списку юридичних осіб включено ряд санаторіїв в анексованому Криму: "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор" і санаторний комплекс "Мрія Резорт & СПА". Також санкції введені на активи Володимира Зарицького, який є власником "Керуючої компанії інфраструктурних проектів". У липні цього року його компанія викупила санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор" за 1,5 млрд рублів.

Під санкції потрапили також інші підприємства в анексованому Криму: "міністерство держбезпеки" самопроголошеної "ЛНР", АТ Кримтец, "Гарант-СВ".

Нагадаємо, в США приступили до розгляду другого пакету санкцій проти Росії.

20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення режиму санкцій проти Росії. У санкційний список потрапили 33 фізичних та юридичних осіб. Указ передбачає блокування власності і активів, і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою у відповідності з положеннями CAATSA.

"Акт про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій" був підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня 2017 року, він передбачає посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.