США розгорнуть в Литві танковий батальйон

26 вересня 00:46

Батальйон планують розгорнути на військовому полігоні поблизу міста Пабраде.

 

У Литві до весни 2020 року буде розгорнуто американський танковий батальйон. Про це з посиланням на Міноборони Литви повідомляє Інтерфакс-Україна у середу, 25 вересня.

1-й танковий батальйон 9-го полку 1-ї дивізії армії США буде розгорнуто на військовому полігоні поблизу міста Пабраде приблизно в десяти кілометрах від кордону з Білоруссю.

"Литва неодноразово брала підрозділи військ США, але це проводилося в рамках конкретних навчань. На цей раз американські війська збираються не для міжнародних навчань, а для довгострокового розгортання", - заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

Йдеться про прибуття близько 500 військовослужбовців США, а також важкої техніки - 30 танків Абрамс, 25 бойових машин піхоти "Бредлі", 70 колісних транспортних засобів. Минулого разу підрозділи США перебували в Литві у 2017 році в рамках операції американських сухопутних військ Атлантична рішучість.

Раніше президенти США і Польщі підписали угоду про співпрацю, в рамках якої США збільшать військовий контингент у Польщі на тисячу військових. Сторони вже визначили шість локацій, де США збільшать військову присутність, а також обговорять відповідне розташування для бойової групи бронетанкової бригади.