США продовжили санкції проти Ірану ще на рік

04 листопада 12:16

Мова йде про санкції, які США ввели проти Ірану в 1979 році.

 

Президент США Барак Обама прийняв рішення продовжити санкції США проти Ірану ще на один рік.

"У відповідності з розділом 202(D) закону про національні надзвичайні заходи (50 U. S. С. 1622(d)), я продовжую на рік надзвичайний стан щодо Ірану", – йдеться в указі президента Обами, опублікованому на сайті Білого дому.

Йдеться про санкції, введені США проти Ірану в 1979 році після того, як під час Ісламської революції 50 американських дипломатів опинилися в іранському полоні.

"Наші відносини з Іраном ще не повернулися в нормальне русло, і процес виконання домовленостей з Іраном, від 19 січня 1981 року, продовжується до цих пір. З цієї причини надзвичайний стан в країні, оголошений 14 листопада 1979 року, має залишатися в силі", - повідомляється в документі.

16 січня МАГАТЕ оголосила, що Іран виконав взяті на себе міжнародні зобов'язання в рамках угоди щодо його ядерної програми, підписаного в липні минулого року. Тогож дня Європейський союз заявив про зняття всіх економічних і фінансових санкцій щодо Ірану. Вашингтон формально скасував санкції проти Ірану, пов'язані з банківською діяльністю, морською торгівлею, постачанням сталі й у ряді інших галузей.