США посилять умови безвізового режиму через терористичні загрози – ЗМІ

01 грудня 08:47

Влада США має намір розмістити групи фахівців у країнах, де існує небезпека повернення до них радикальних мусульман.

 

Влада США прийняла рішення прийняти більш суворі умови програм безвізового в'їзду на територію США у зв'язку з терористичною загрозою, повідомляють в понеділок західні ЗМІ з посиланням на заяву Білого дому.

Людей, що в'їжджають у США, будуть перевіряти, чи відвідували вони до цього країни, які вважаються американською владою притулком для терористів. Федеральні агентства США будуть більш тісно взаємодіяти з владою країн, громадянам яких дозволений безвізовий в'їзд, для збору інформації про мандрівників.

Також США мають намір розмістити групи фахівців у країнах, де існує небезпека повернення до них радикальних мусульман, які брали участь у бойових діях і планують надалі попрямувати в США.

ЗМІ відзначають, що адміністрація США також звернулася до Конгресу з проханням профінансувати додаткові заходи у сфері безпеки щодо осіб, які прибувають в США в рамках безвізового режиму.

За даними ЗМІ, безвізовий режим США діє відносно 38 країн.

Читайте також: Рада ще не отримала висновків Єврокомісії щодо "безвізових" законів – Гройсман

Нагадаємо, увечері 13 листопада Париж потрясла серія терористичних актів. У результаті терористичної атаки загинули 129 осіб, понад 350 отримали поранення. Відповідальність за теракти взяли на себе терористи угруповання "Ісламська держава".