США почали розслідування причетності Deutsche Bank до відмивання грошей

20 червня 14:00

Зокрема, Мін'юст проаналізує підозрілі угоди за участю юридичних осіб, контрольованих Трампом і його зятем Джаредом Кушнером.

 

Міністерство юстиції США проводить розслідування відносно Deutsche Bank AG за фактами порушення банком законів у сфері протидії відмиванню грошей. Про це повідомляє газета Financial Times з посиланням на джерела.

За даними співрозмовників видання, розслідування почали через сигнали від колишньої співробітниці Deutsche Bank Таммі Макфадден, яка повідомила про виявлення підозрілих угод за участю юридичних осіб, контрольованих нинішнім президентом США Дональдом Трампом і його зятем Джаредом Кушнером, в 2016 і 2017 роках.

Співробітники банку рекомендували направити інформацію про підозрілі операції на розгляд американського підрозділу Мінфіну, відповідального за фінансові злочини, проте керівництво банку відхилило ці рекомендації, писала раніше газета The New York Times з посиланням на колишніх і нинішніх співробітників німецького банку.

Макфадден була звільнена з Deutsche Bank в минулому році після того, як висловила стурбованість практиками банку. Вона направила кілька скарг у зв'язку з цим в Комісію з цінних паперів і бірж, а також до інших регуляторів.

За даними FT, міністр фінансів США Стівен Мнучин вказав на інформацію, розкриту Макфадден, співробітникам Мережі з розслідування фінансових злочинів, які потім передали цю справу в Мін'юст.

Раніше в цьому місяці FT повідомляла з посиланням на свої джерела, що Deutsche Bank в результаті внутрішньої перевірки виявив серйозні проблеми в системі контролю за відмиванням грошей, у результаті чого крупні платежі могли проходити без належного моніторингу з боку служби безпеки.

У березні генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс запросила у Deutsche Bank документи за позиками, які були видані основній компанії Трампа - The Trump Organization.

16 квітня Палата представників США відправила повістку у найбільші міжнародні банки з вимогою надати інформацію про угоди президента Дональда Трампа з російськими банками. При цьому повістки отримали Deutsche Bank, Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley та Goldman Sachs Group.