США не дадуть ні долара на відновлення Сирії, доки там є Іран - Помпео

11 жовтня 05:45

Державний секретар щільно пов'язав надання фінансової допомоги на відновлення Сирії із повним табеззастережним видаленням іранських військ з території країни.

 

США не виділять жодних коштів на відновлення постраждалих від громадянської війни районів Сирії до тих пір, поки офіційний Дамаск не досягне повного видалення з території країни іранських підрозділів, заявив державний секретар США Майкл Помпео у середу, 10 жовтня, виступаючи в Єврейському інституті національної безпеки Америки - некомерційному аналітичному центрі у Вашингтоні, передає Deutsche Welle.

"Тягар відповідальності за видворення Ірану з країни лягає на сирійський уряд, який несе провину за його присутність там", - підкреслив Помпео.

Державний секретар щільно пов'язав надання фінансової допомоги на відновлення Сирії із повним та беззастережним видаленням іранських військ з території країни.

"Якщо Сирія не забезпечить повний вивід підтримуваних Іраном військ, вона не отримає від США ні долара на реконструкцію", - додав він.

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що США скасовують програму фінансової допомоги Сирії, спрямовану на стабілізацію обстановки в тих районах, які непідконтрольні владі у Дамаску. Про це йдеться у заяві офіційного представника відомства Хізер Нойерт.

Зазначимо, раніше США планували надати Сирії фінансову підтримку в розмірі 250 млн доларів. Скорочення програми фінансування спрямоване на виведення США з сирійського конфлікту.

Раніше сирійський лідер Башар Асад після того як визнав "незалежність" Південної Осетії та Абхазії, закликав США покинути територію країни.