США нарощують сили на Близькому Сході для протидії Ірану – Болтон

06 травня 05:30

Болтон заявив, що цей план США повинен утримати Іран від атаки будь-яких американських або союзних Вашингтону сил.

 

США планують розмістити на Близькому Сході бомбардувальники і направити у регіон авіаносне ударне угруповання для протидії політиці Ірану, заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, передає "Інтерфакс".

"У відповідь на ряд тривожних ознак ескалації і як попередження Сполучені Штати розгортають АУГ США на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і цільову групу бомбардувальників в зоні відповідальності Центрального командування США на Близькому Сході", – йдеться у заяві політика.

Болтон заявив, що цей план США націлений на те, щоб "подати ясний і безпомилковий сигнал іранському режиму, що будь-який напад на інтереси Сполучених Штатів або їх союзників зіткнеться з нещадною силою".

"Сполучені Штати не прагнуть війни з іранським режимом, але готові відповісти на будь-який напад, чи то з допомогою посередників, Корпусу Вартових Ісламської революції або регулярних іранських сил", – додав радник Трампа.

Адміністрація президента США Дональда Трампа з 5 листопада 2018 року відновила всі санкції проти Ірану, які раніше були зняті в рамках "ядерної угоди" 2015 року; обмежувальні заходи торкнуться експорту нафти, судноплавства, банківської і всіх інших галузей, що стосуються економіки. Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив про те, що кінцевою метою санкцій є стримування агресивної поведінки режиму в Тегерані. 5 лютого Трамп назвав Іран терористичною країною номер один. 13 березня 2019 року Трамп продовжив санкції проти Ірану. 22 березня США розширили санкції.