США направляє на кордон із Мексикою 800 військовослужбовців

26 жовтня 06:45

Передбачається, що військові будуть надавати логістичну допомогу силам, які несуть охорону кордону.

 

Президент США Дональд Трамп 25 жовтня заявив, що змушений залучити сили армії для припинення незаконних проникнень мігрантів на територію Штатів з боку Мексики; його заява прозвучала на тлі повідомлень про рух до США через територію Мексики колони мігрантів з кількох тисяч громадян латиноамериканських країн, які біжать від економічної кризи, пише "Голос Америки".

Трамп, який поряд з економікою ставив в основу своєї передвиборчої програми посилення захисту кордонів США і різке скорочення нелегальної міграції в країну, охарактеризував ситуацію як "надзвичайну".

"Нинішнє законодавство у сфері міграції та охорони державних кордонів має бути змінено, ось чому я звертаюся до військових на тлі цієї надзвичайної ситуації державного рівня. Марш буде зупинено!", - заявив Трамп ц Twitter.

Очікується, що міністр оборони США Джеймс Меттіс найближчим часом підпише указ про відправку 800 військових на кордон між США і Мексикою. Передбачається, що військові будуть надавати силам, які несуть охорону кордону, "логістичну допомогу", включно із зведенням наметів та побудовою парканів.

Зазначимо, раніше президент Америки Дональд Трамп пригрозив уряду Гватемали санкціями, якщо вони не зупинять караван біженців, що прямують до Мексики.

"На додаток до припинення всіх виплат цим країнам, які, як здається, не мають практично жодного контролю над своїм населенням, я повинен якнайрішучіше закликати Мексику припинити цей напад - і якщо вони це не зможуть зробити, я покличу військових США і закрию наш південний кордон!" - заявив Трамп.